he 16th OpenStreetMap anniversary will be celebrated on the 8th of August, 2020! Image: Fictional map data rendered with the standard style of osm.org (osm-carto). CC-BY-SA 3.0, trademarks apply.

Tillykke til OpenStreetMap

Søndag d. 9. august 2020 kunne OpenStreetMap fejre sin 16 års fødselsdag. Det blev fejret over hele verden med en række forskellige arrangementer og begivenheder.

Således også i Danmark, hvor Søren Johannessen havde taget initiativ til et online event, hvor alle der havde lyst til at fejre dagen kunne deltage.

Det blev en stor succes med hele 85 deltagere, og dermed satte vi ikke bare rekord i forhold til tidligere år, men vi overgik også nogle af de nationer, som vi sammenligner os med i OpenStreetMap, nemlig de øvrige nordiske lande, Finland (84), Sverige (71) og Norge (55).

Det er for vildt at  så mange trodsede varmen i går og var med at få rekorden i hus. Tak alle sammen.

Søren Johannessen
Kilde OsmStats http://osmstats.neis-
one.org/?item=countries&country=Denmark
 

For at gøre dagen endnu mere festlig (og for at belønne dem der deltog, trods en massiv sommervarme) havde Søren sørget for at deltagerne kunne modtage en kølig 50’er via mobile pay til en forfriskende is til arbejdet. Ispengene var i øvrigt sponseret af Septima, Søren Johannessens egen virksomhed og af OpenDenmark.

Derfor skal OpenStreetMap fejres

Der er mange grunde til at fejre at verdens bedste kort kan holde sin 16 års fødselsdag. Hver dag hjælper kortet millioner af mennesker over hele verden, og det er et af de projekter, der har vist hvor fint samarbejdet kan opstå og fungere, når blot man bruger åbne betingelser.

Samtidig er det et kort, der giver os alle mulighed for at deltage, rette, forbedre og opdatere, hvilket giver projektet en enorm styrke.

Så tillykke til os alle, i Danmark og i verden. Tillykke med at vi har et åbent og frit kort, der kan give os en masse brugbare informationer, og som kan hjælpe os på utallige måder.

Fejring af OpenStreetMap er for alle. Her en deltager på 11 år, der indtegner huse i landsbyen Råsted ved Holstebro cc-by Peter Leth

Kolofon

Dette indlæg er skrevet af Peter Leth for OpenDenmark. cc-by OpenDenmark.

Citater er fra Søren Johannessens mail til OpenStreetMaps danske nyhedsbrev.

Grafik til dette indlæg: ImageFictional map data rendered with the standard style of osm.org (osm-carto). CC-BY-SA 3.0trademarks apply.

Læs mere om fødselsdagen på OSMs egen blog.

DEL INDLÆGET