Skærmbillede 2019-12-02 09.11.27

SMK åbner kunsten med smarte løsninger

Smarte løsninger og en lækker brugerflade åbner Statens Museum for Kunst.

I dag d. 29. november 2019 kan SMK slå dørene op for en ny version af deres digitale samling, SMK Open, som vi alle har adgang til.

SMK Open, som projektet hedder, sikrer at man nu ganske enkelt kan gå ombord i museets tusindvis af værker på en række måder – både traditionelle men også mere nyskabende og intelligente måder, som fx at kunne søge efter genstande i motiver, farvespektre med mere.

Læs mere om samlingen og de intelligente løsninger bag facaden i dette indlæg fra SMK.

Nemt, tydeligt, åbent

Den nye platform er et vigtigt skridt i retning af en mere tilgængelig og fri kultur. Både i sit lækre og smidige design virker siden imødekommende og meningsfuld.

Ordvalget er enkelt og let at forstå, fx under markeringen af public domain-værker, hvor man møder en overstregning af Copyright-symbolet sammen med teksten “Til fri brug”, og ligeledes når man ønsker at downloade værker, hvor man møder teksten “Her kan du downloade billeder af kunstværket. Hvis kunstværket er i Public Domain, kan du bruge billedet helt som du har lyst. Hvis kunstværket er omfattet af ophavsret, må du kun bruge billedet til private, ikke-kommercielle formål.”

Nyd SMKs nye digitale platform SMK Open på https://open.smk.dk/

SMK åbner kunsten cc:by OpenDenmark

DEL INDLÆGET