1280px-Wikimania2019_meta_banner.svg

OpenDenmark til Wikimania

Foreningen OpenDenmark er lidt af en særlig størrelse. Særlig blandt andet på den måde, at vi jo forsøger at skabe nogle rammer for nærmest alt og alle, der har med open at gøre (eller som vil i gang med open).

I forbindelse med det kommende Wikimania i Stockholm d. 14-18. august 2019, er vi blevet inviteret til at give vores syn på hvad Open kan være i forhold til at lave partnerskaber, bygge og støtte rammer til fællesskaber etc. og hvordan vi har tænker at gøre i Danmark fremadrettet.

I vores præsentation og den efterfølgende debat vil vi fremhæve hvordan særligt mange utroligt spændende projekter og kræfter i virkeligheden blot mangler at blive fortalt og blive synlige, for at de kan blive værdifulde forbilleder for andre. Men også at denne fortælling kan være en katalysator for at skabe relationer og samarbejdspartnere.

Samtidig vil vi selvfølgelig fortælle selve grundfortællingen; at open giver muligheder – for viden, for kultur, for uddannelse, for vores samfund, for erhvervslivet, for professionelle og amatører og alle de ønsker at befinde sig i en aktiv position på en eller anden måde.

Hvorfor tager vi til Wikimania

Jeg oplevede Wikimania første gang i 2014. Det var et overvældende møde med 500 dybt passionerede, dedikerede, dygtige og vidt forskellige mennesker, der alle ønskede en åben og fri adgang til de dele af verden, som de nu arbejdede med eller var optagede af.

Den oplevelse finder sted hvert år, i 2014 var det i London, og i år finder det sted lige i nærheden, nemlig i Stockholm (5 timer med direkte tog fra København).

Det at møde disse mennesker og lære hvordan man omsætter ord om openhed til konkret handling over hele verden, er en oplevelse og et inspirerende møde, som alle, der arbejder med open vil møde på forskellige tidspunkter og i forskelligt omfang. Prøv fx at se filmen om bidrag i OpenStreetMap i 2008 lavet som et heatmap på jordens overflade, eller se hvem der tegner lige nu rundt omkring i verden i verdenskortet på Show me the Way (vent på at siden indlæses helt). Det er blot to af måder man kan blive glad og overrasket over den mangfoldighed og styrke som åbne projekter ruller med over hele verden.

OpenDenmark kan med deltagelse i Wikimania dels udbygge vores netværk og dels fange ideer som måske vil kunne glæde nogen herhjemme efterfølgende.

Skrevet af Peter Leth. “OpenDenmark tager til Wikimania” cc:by OpenDenmark.

DEL INDLÆGET