jeffrey-grospe-TVTDmAJJIus-unsplash

Open Data Dag 6. marts 2021

OpenDenmark støtter Open Data Dagen d. 6. marts og kan kun opfordre til at alle interesserede, læser Søren Johannessens forslag herunder, til hvordan man kan give en hånd med sammen og vær for sig.

Samtidig vil vi fra foreningen OpenDenmarks side gerne støtte dette tiltag, så hvis du sender en mail til soren.johannessen AT gmail. com . Så sponserer vi en kop kaffe og en kage til dit arbejde (til de første 60) via mobile pay.

OpenDenmark vil også gerne benytte anledningen til at foreslå at man følger Søren Johannesens opfordring om at kaste et blik på de stier og cykelstier du har i dit område, dermed vil dit bidrag sikre at vi sammen kan være med til at styrke indsatsen for bedre data omkring vores mere end 10.000 km cykelstier i Danmark til glæde for alle.

Invitation

Lørdag den 6. marts er det igen den internationale Open Data Day (https://opendataday.org/ ). Hvor der sættes fokus på åbne data i alle afskygninger. Covid19 sætter desværre en begrænsning på, at vi kan lave et fysisk møde og event. Derfor kan OpenStreetMap Danmark lave et nyt rekordforsøg, hvor vi vil prøve at slå vores dagsrekord  med antal frivillige, som vi gjorde det i forbindelse med OpenStreetMaps 16. års fødselsdag i august 2020. Rekorden vi slog var 85 frivillige i Danmarks del af OpenStreetMap.

Lørdag 6. marts kan vi gøre et nyt forsøg på at slå denne rekord ude fra vores respektive lokalområder.

Opgaven er simpel i løbet af de 24 timer lørdag 6. marts skal du gå ind og redigere noget fra dit lokalområde og gemme dit arbejde. Om du bruger 5 minutter eller flere timer på selve dagen er op til dig. Emnet for hvad du kan kortlægge er også helt frit.

Jeg vil dog her komme med et par forslag.

Du kan evt. tilføje belægningstype (surface tag) for cykelstier (highway=cycleway) i dit lokalområde. Der mangler pt. ca. 1790 km ud af ca. 10200 km. Jeg har lavet et Overpass Turbo script med  “Cykelstier der mangler surfrace (sat op til Lejre Kommune)” https://overpass-turbo.eu/s/13wM   I venstre side skriver du så din egen kommune og klikker på Søg knappen. Du kan nu tage ud og tjekke disse eller hvis du allerede ved belægningen, så kan de tilføjes med det samme.

Hvis du er interesseret i at arbejde større en større kontekst i dit lokalområde med hvilke villaveje, stier, gangstier og cykelstier som der mangler belægning, så har jeg også lavet et Overpass Turbo script til dette (sat op til Sorø Kommune)  https://overpass-turbo.eu/s/13×3 Indtast din egen kommune og klik Søg. Bemærk kommuner der mangler meget kan godt tage lidt tid og hente data.

For dem af jer som har en Andriod smartphone, så vil jeg godt anbefale StreetComplete app, her kan man få stillet opgaver, mens man fysisk er tilstede ude i marken. Når en opgave er løst, så sendes data til OpenStreetMaps database. Så på en gåtur/cykeltur under rekordforsøget kan du fx løse opgaver om belægning på  villaveje, stier, gangstier og
cykelstier eller angive om der er gadelys eller ej på de forskellige
typer af veje.
Mere information om StreetComplete App her
https://github.com/streetcomplete/StreetComplete og hvordan du kan hente den. App er næsten 100 % blevet oversat til dansk nu.

Så er der kun at sige velmødt 6. marts.

Hvis du bruger sociale medier, så vil hashtag for dette event være
#osmdkrekord .

Kom godt i gang

Har du brug for hjælp til at komme i gang med OpenStreetMap?

Vi kan anbefale at du kigger ind i kanalen OpenStreetMap på dette link, hvor de første film viser hvordan du opretter en konto og tegner dine første områder ind. Besøg vejledningerne her.

Frisk luft?

Du kan også tage din cykel frem eller gå en tur og tage nogle billeder med appen Mapillary undervejs. Se hvordan du derved kan skabe åbne data mens du får noget frisk luft!

Sådan bruger du Mapillary cc-by-sa Peter Leth

Glædelig Open Data Day allesammen!

cc-by af Peter Leth og Søren Johannessen
Indlæggets billede er af Jeffrey Grospe fra Unsplash

DEL INDLÆGET