guideforside_opendenmark

Aktive foreninger tænker åbent

Åbne licenser og åbent indhold. Hvad er det og hvad har det med foreningsarbejde, kommunikation og demokrati at gøre? Det er nogle af vinkler du kan læse og se mere om her..

Åbne licenser og åbent indhold. Hvad er det og hvad har det med foreningsarbejde, kommunikation og demokrati at gøre? Det er nogle af vinkler du kan læse og se mere om her, og hvor du også kan hente vores nye “Guide til foreninger”. Lad os starte med en film.

Hvorfor er 11 billeder i et medlemsblad vigtigt? Det kan du høre mere om i denne film.
“Aktiv formidling” cc-by OpenDenmark.

Med åbne licenser kan vi altså bestemme hvad andre må med vores indhold. Det har en kæmpe betydning for hvordan vi kan samarbejde, samle og bruge fælles viden, kommunikere til vores omverden og i sidste ende gøre vores budskab brugbart i utallige situationer.

Det er nogle af de pointer, som vi understøtter med eksempler i vores seneste folder.

OpenDenmark anbefaler

Som forening bør man som det mindste kende til de muligheder, der er for at skabe, indsamle, formidle og distribuere viden under åbne licenser. Ikke fordi man nødvendigvis skal vælge at bruge åbne licenser hele tiden eller på alt hvad man laver eller dele ud af sin viden uden blik for, at foreningens kerne også kan være at holde noget af dens viden beskyttet, sådan at det også giver medlemmer et argument for overhovedet at være medlem.

Men fordi det grundlæggende skaber nogle muligheder for at foreningen kan blomstre, udvikle sig og være en del af samfundet.

Hent OpenDenmarks guide til foreninger

I vores folder “OpenDenmarks Guide til foreninger”, som du kan hente her, kan du læse mere om to vinkler på foreningers og organisationers behov for at tænke åbent, nemlig som redskab til at komme ud med et budskab og som redskab til at håndtere den viden der kommer ind.

Uddrag fra “Guide til foreninger”, cc-by OpenDenmark

Kan vi gøre noget for jeres forening og organisation

OpenDenmark er 100% afhængig af vores medlemmer. Overvej derfor gerne om et medlemsskab kunne være noget for jer. Læs mere her. Jo stærkere vi bliver, jo bedre og jo mere kan vi også bedre rådgive, vejlede og udvikle.

Dette indlæg er skrevet af Peter Leth for OpenDenmark. Indlægget er udgivet under creative commons licensen cc-by. Du er velkommen til at bruge både film og tekst, når du blot krediterer “Aktive foreninger tænker åbent cc-by OpenDenmark.dk” og linker retur til denne side.

DEL INDLÆGET